Voor Deelnemers

Algemeen

De exacte paklijst krijg je voor het kamp samen met een brief opgestuurd. Maar het belangrijkste is dan om te kunnen slapen een matje/luchtbed en slaapzak meeneemt. Daarnaast is genoeg schone kleding ook fijn. Ook zonnebrand, een waterfles en een petje of zonnebril zijn handig. Verder kun je nog denken aan toiletartikelen, handdoeken, een bord, beker en bestek Ook als je medicatie gebruikt, is het belangrijk dat je deze meeneemt.

We houden in principe de leeftijden aan die op de website staan. Mocht je je toch voor een ander kamp willen inschrijven dan kun je dat doen. Er wordt door een groepje mensen gekeken of je dan past binnen dat kamp. Samen met ouders/verzorgers en het groepje mensen van OKEE Vakantiekampen wordt er gekeken naar het kamp dat het beste bij jou past.

OKEE werkt met kleine groepen van maximaal 25 deelnemers en houdt een leeftijdsverschil van maximaal drie jaar aan, zodat jullie zeker aansluiting met elkaar hebben. Qua leiding gaan we uit van twee begeleiders per 5 deelnemers, zodat er altijd genoeg begeleiding aanwezig is.

Dat verschilt per kamp. Ga je mee met een kamp in Nederland? Dan verblijf je in een scoutinggebouw. Ga je mee met een kamp in de Ardennen? Dan verblijf je bij het kamp voor 12-15 jaar in tenten en bij het kamp voor 14-17 jaar in bivaks. Uiteraard slapen jongens/meisjes en begeleiding gescheiden.

Je telefoon of andere elektronische apparaten kun je beter thuislaten, want dan gaan ze ook niet stuk. Mocht je hem toch mee nemen dat lever je hem bij aankomst in bij de leiding. Zij bewaren hem dan en geven hem bij terugkomst weer terug.
Natuurlijk doen we op kamp heel veel leuke dingen, dus je zult vergeten dat je hem niet bij je hebt…

In de Ardennen is het handig als je stevige (wandelschoenen) mee neemt of aan hebt. Natuurlijk kun je nog wel eens uitglijden over stenen als je berg af loopt, of heb je grip nodig als je berg op loopt. Mocht je die niet hebben, dan zijn stevige sportschoenen ook prima. Ook in Nederland is het handig als je stevige schoenen aan hebt tijdens de activiteiten. Zo voorkom je ook sneller dat je bijv. valt als je aan het rennen of klimmen bent.

Ja, aanmelden met een vriend of vriendin is zeker mogelijk.

We laten ons niet zomaar kennen door het weer, maar indien nodig passen we het programma aan.

Zakgeld mag worden meegenomen, maar dat hoeft niet. Het bedrag wordt bepaald door het leidingteam van het kamp. Gedurende de week komt er een gezamenlijk moment dat het zakgeld mag worden uitgegeven.

Voor de Ardennen

In de Ardennen is het het makkelijkst als je bagage in een grote, stevige rugzak zit (bijv. een backpack). Ga je mee het 14-17 Ardennen kamp, dan ga je ook stukken met je bagage lopen. Ga je mee met het 12-15 kamp, dan is er meer mogelijk, maar blijft het wel het makkelijkste als je je bagage in een stevige tas, koffer of rugzak (backpack) zit. Voor overdag is het fijn als je een dagrugzak meeneemt, dan hoef je niet elke keer met je zware rugzak te lopen.

Nee, dat is helemaal geen probleem. Er gaan meer kinderen mee die hier geen ervaring mee hebben, en je leert het heel snel.

Dat ligt eraan. Als je goed loopt een stuk minder dan als je verdwaalt…
Bij het kamp voor 12-15 jaar loop je bijv. naar de outdoor activiteiten en een enkele keer naar een andere locatie. Met het kamp voor 14-17 jaar loop je ook (verdere) stukken met je rugzak dan met het kamp voor 12-15 jaar en verplaats je je vaker naar een andere locatie.

Voor het Thuisfront

Tijdens de kampen is er steeds leiding en een EHBO’er aanwezig. In de map van de coördinator zit een overzicht van beschikbare huisartsen, doktersposten en SEH’s in de omgeving wanneer nodig. Bij twijfel wordt hulp van derden ingeschakeld. Uiteraard worden ouders dan ook geïnformeerd.

OKEE bestaat uit een team van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er wordt uitgegaan van 2 leiding per 5 kinderen, en per kamp zijn er ongeveer 8 begeleiders aanwezig. De leiding is uitvoerig gescreend en getraind. Daarbij moet elke vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Gedurende de week kunt u de coördinator van het leidingteam bereiken. Zijn of haar nummer ontvangt u net voor het kamp. Deze is 24 uur per dag bereikbaar bij noodsituaties.

Telefoons worden niet toegestaan tijdens de kampweek. U kunt uw kind bij noodsituaties bereiken via de coördinator van het kamp.

OKEE is verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid. Wel is het verstandig om zelf een reisverzekering af te sluiten zodat schade of diefstal van bagage gedekt is. Een zorgverzekering is verplicht.

Na plaatsing ontvangt u een factuur met een betalingstermijn. Als de factuur op het moment van kamp niet voldaan is, kan het dat uw kind niet mee op kamp kan.

Als u uw kind inschrijft vindt er een screening plaats. Dit houdt in dat we kijken naar het kind en wat het kind nodig heeft. Als wij denken dat we kunnen bieden wat het kind nodig heeft kan het kind mee. Het komt niet vaak voor dat we kinderen niet mee kunnen nemen. Wanneer een kamp vol is, komt uw kind op de wachtlijst. Wanneer er een annulering plaatsvindt, is het alsnog mogelijk dat uw kind mee kan. U en uw kind worden dan telefonisch op de hoogte gebracht.

Annuleren is in sommige situaties mogelijk. Neem hiervoor contact op met info@okeevakantiekampen.nl