Kampen 2020 geannuleerd

Helaas kunnen de vakantiekampen in 2020 in verband met de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. Iedereen die zich al heeft ingeschreven krijgt op verzoek het volledige inschrijfgeld terug.

We hopen in 2021 weer leuke kampen te kunnen organiseren. Hopelijk tot dan!

Op kamp: leuk èn leerzaam

Vakantiekampen zijn meer dan alleen maar vakantie. Ze bieden kinderen dè kans om zich te ontwikkelen, zelfstandig te worden, vrienden te maken en eens lekker weg te zijn van ouders en verzorgers.

Daarom op kamp: de 10 belangrijkste redenen

1. Avontuur en ontdekkingKinderen op het gras; vrienden maken
Kinderen komen tegenwoordig steeds minder écht in de natuur. Maar hoe leuk, leerzaam en gezond is het om buiten op avontuur te gaan en nieuwe dingen te ontdekken?!

2. Vrienden maken
Op kamp leert een kind samenwerken en vriendschappen sluiten.

3. Zelfstandigheid
Op vakantie zonder ouders; dat vraagt om eigen beslissingen maken: wat trek ik aan? Aan welke activiteiten doe ik mee? Waar ligt mijn grens?

4. Zelfvertrouwen
Zelfstandigheid leidt tot onafhankelijkheid. Als een kind succes ervaart wanneer het onafhankelijk beslissingen maakt, zal dat leiden tot een gevoel van eigenwaarde.

5. Lichamelijke ontwikkeling
Op kamp krijgt een kind veel beweging. Sporten, wandelen en actieve spellen zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling.

6. Tijd om kind te zijneven geen zorgen; verven met de neus
Tijdens kamp is een kind echt even kind. Er is volop tijd om (samen) te spelen en fantasie, verbeelding en creativiteit de vrije loop te laten.

7. Veilige omgeving laat een kind zichzelf zijn
De veilige omgeving met ervaren, betrokken leiding en duidelijke regels zorgt ervoor dat een kind ruimte krijgt om zichzelf te zijn.

8. Ontwikkeling van (sociale) vaardigheden
Op kamp gaan is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Zo ontwikkelt een kind zich onder andere verder op het gebied van zorgzaamheid, samenwerking en verantwoordelijkheid.

9. Gezondheid
Doordat kinderen op kamp veel bewegen en buiten zijn, is kamp naast leerzaam en leuk ook supergezond.

10. Leuk!
Tot slot, maar zeker niet minst belangrijk, is op kamp gaan gewoonweg heel erg leuk. Kinderen hebben de tijd van hun leven!