Schrijf je direct in!

Wie zijn wij?

Geurt Jan

"Elk zomerkamp is weer een nieuwe beleving. Het is onwijs gezellig en levert altijd een hoop mooie verhalen op. Los van de kampweek, ben je het hele jaar al bezig met de groep vrijwilligers waardoor je niet alleen een fantastische week hebt, maar een fantastisch jaar!"

Annelien

"Ik had me aangemeld als vrijwilliger omdat ik meer ervaring wilde in leiding geven en survival hoog op mijn bucketlist stond. Maar ik heb zoveel meer ervaren. Ontzettend veel gelachen, leuke kinderen ontmoet en persoonlijke uitdagingen aangegaan. Zoveel beleefd samen waardoor je je steeds hechter wordt en de week te kort lijkt."

Melissa

"Sinds 2014 ben ik vrijwilliger bij OKEE Vakantiekampen en daarvan twee kampen meegedraaid als leiding. Het is geweldig om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben. Samen met elkaar en met de andere leiding maken we er altijd een super leuke week van!"

Evelien

"Als kind ging ik altijd mee met de voorloper van OKEE Vakantiekampen (SMS Jeugdvakanties). Ik vond dit de leukste week van het jaar en keek er dan ook het hele jaar naar uit. Via-via kwam ik terecht bij OKEE Vakantiekampen en ik was na één kamp weer verkocht. Het was een te gekke week en inmiddels ben ik met plezier actief in het organiseren van de kampen. Het geeft veel voldoening om voor kinderen een mooie week neer te zetten!"

Nieuwe vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met ons (deze zomer) weer mooie kampen neer te zetten! Kan jij goed met kinderen omgaan (ervaring in leidinggeven aan kinderen is zeker geen vereiste), heb je creatieve ideeën, zie jij jezelf al met een rugzak op een groep kinderen door de Ardennen begeleiden, samen een hotel opzetten op opzoek gaan naar “de mol”? Kijk dan snel verder!

Voorwaarden en eisen

Alle vrijwilligers van OKEE worden gescreend. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. Het aanvraagformulier voor de VOG krijg je van OKEE nadat je je hebt opgegeven. Natuurlijk word je door ons getraind, voordat we je op kamp laten gaan. Dit gebeurt tijdens het voorjaarsweekend, daarom is het ook noodzakelijk dat alle vrijwilligers dit weekend aanwezig zijn.
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar zijn en er moet ten minste 4 jaar leeftijdsverschil zijn tussen de vrijwilliger en de oudste deelnemer van de kampweek. In sommige gevallen wijken we hier van af. Ben je nog (net) geen 18, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor een stage of om mee te gaan als aspirant begeleiding. Ook is het bij OKEE mogelijk om studiepunten te krijgen wanneer je een week op kamp gaat.

Buiten het vakantieseizoen

Ook naast de kampen is er veel te doen bij OKEE Vakantiekampen. Omdat OKEE een erg vlakke organisatiestructuur heeft, leg je makkelijk contacten en is er voor iedere (nieuwe) vrijwilliger veel ruimte voor het inbrengen van ideeën. Wil je je ook buiten het vakantieseizoen inzetten voor OKEE vakantiekampen? Bijvoorbeeld bij het trainen van nieuwe vrijwilligers of het bellen van ouders van deelnemers? Dat kan, mail ons voor meer informatie! Daarnaast is er altijd behoefte aan een pool van mensen die te benaderen zijn voor hand- en spandiensten, zoals klussen aan materialen, flyeren bij evenementen, schrijven van teksten, controleren van financiën e.d. Voor meer informatie over de commissies, klik hier!

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om een week mee te gaan op kamp? Of OKEE mee te helpen buiten het vakantieseizoen? Meld je dan gelijk aan!. Bij vragen, of als je nog twijfelt of het iets voor jou is, kan je altijd contact met ons opnemen via vrijwilligers@OKEEvakantiekampen.nl.

Het voorjaarsweekend is verplicht voor alle vrijwilligers die mee gaan op kamp en vindt plaats aan het einde van het voorjaar, dit jaar van 24 tot 26 mei 2019.

 

Word vriend van Stichting OKEE Vakantiekampen!

Deze kampweken zijn voor alle kinderen uit heel Nederland die mee willen, omdat OKEE vindt dat elk kind een vakantie verdient. OKEE neemt in elke kampweek een aantal deelnemers mee die het wat minder makkelijk hebben. Hieronder vallen onder andere kinderen met een financieel moeilijke situatie, kinderen die in een instelling wonen en kinderen met (gedrags)problematiek. Stichting OKEE Vakantiekampen en haar voorgangers hebben samen ruim 30 jaar jeugdvakanties georganiseerd. In de loop der jaren heeft OKEE een unieke manier ontwikkeld om zomerkampen te organiseren. Om deze fantastische vakantieweken mogelijk te maken, zijn wij afhankelijk van financiële steun.

Wat kunt u doen?

Door vriend van Stichting OKEE Vakantiekampen te worden, draagt u uw steun bij aan een onvergetelijke week voor onze deelnemers. Vanaf 50 euro kunt u voor een jaar vriend van Stichting OKEE Vakantiekampen worden. In ruil hiervoor ontvangt u twee keer per jaar een nieuwsbrief met de laatste kampinformatie en wordt uw naam, wanneer u dat wilt, vermeld op de website. Wordt u vriend van OKEE? Mail uw gegevens dan naar AnoukPiebes@okeevakantiekampen.nl. U kunt uw donatie ook overmaken naar het rekeningnummer van OKEE, NL29 INGB 0007 8682 35 ten name van Stichting OKEE Vakantiekampen. Alvast bedankt!