Mijn naam is René Tuinhout. In het dagelijks leven ben ik manager in de IT en trainer improvisatietheater.
Daarnaast ben ik al een aantal jaren leiding bij Okee Vakantiekampen.


Na als student vijf jaar leiding te zijn geweest bij zomerkampen voor kinderen, waar ik via een huisgenoot bij betrokken geraakt was, zocht ik naar nieuwe uitdagingen. Okee bood precies wat ik zocht: variatie in locaties van de vakantiekampen en de mogelijkheid om met wisselende leeftijdsgroepen op kamp te kunnen gaan.


Bij Okee heb ik inmiddels talloze kampen meegemaakt, met diverse leeftijdsgroepen en op verschillende plekken. Wat ik zo fantastisch vind is de vrijheid die je als leiding krijgt en de creativiteit die er altijd in een groep zit: Samen bepaal je als leidingteam hoe een kamp eruit gaat zien. De ideeën van iedereen zijn daarbij even waardevol, los van ervaring, leeftijd of achtergrond, en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.  Tijdens het kamp ben je als leiding in je eigen 'bubble', weg van de wereld en met je focus alleen op kamp. Het is intensief en vermoeiend, maar je het is heerlijk om een week lang alleen bezig te zijn met 'met elkaar een zo leuk mogelijke week voor de kinderen neerzetten', waarbij je elkaar als leiding ook steeds beter leert kennen en een hechte band smeedt.

Wat het leiden van een zomerkamp voor mij extra bijzonder maakt is de impact die je als leiding hebt op de kinderen. Door de jaren heen heb ik gezien hoe ze groeien, zichzelf ontdekken en waardevolle lessen leren waar ze hun leven lang iets aan hebben. Bijvoorbeeld het meisje dat na een kamp opmerkte:”Ik heb geleerd dat ik dingen wèl snap, als ik maar oplet”, terwijl ze de eerste dagen op kamp steeds riep dat ze dom was. Of het jongetje dat zijn broertje toen hij na kamp werd opgehaald vroeg:”Wist jij dat kinderen aardig tegen je doen als jij ook aardig tegen die kinderen doet?” terwijl hij de eerste dagen op kamp een gesloten, nukkig jongetje was geweest.

Mijn motivatie om jaar na jaar terug te komen bij Okee, is het besef dat ik op ieder kamp wel zo'n bijzonder moment meemaak. Een moment waarop je ziet dat je als leiding écht het verschil kunt maken in het leven van een kind.

Ik nodig je dan ook van harte uit om deel uit te maken van dit bijzondere avontuur bij Okee. Samen kunnen we kinderen die dat goed kunnen gebruiken een onvergetelijk kamp met onvergetelijke ervaringen bieden.

Ik kijk ieder jaar met veel enthousiasme weer uit een hele week op kinderkamp. Het is een week vol drukte, maar tegelijkertijd is er weinig tijd en ruimte voor de rest van de wereld. Die bestaat even niet meer. Alleen het hier en nu is belangrijk, of hooguit nog even nadenken of het straks misschien gaat regenen of dat er nodig limo gedronken moet worden. 
Wat ik zo heerlijk vind aan deze week is het samen bedenken van allerlei leuke activiteiten, maar ook de spontane momenten en grapjes. Zo zaten we paar keer geleden lang aan tafel te wachten op het eten en we besloten om een bordfrisbee mini-toernooitje op de camping te doen. Op kamp doe je de gekste dingen: tandenpoets-disco, met schmink op je voorhoofd de bakker in, levend bingo, dienbladenrace of vloer is lava bijvoorbeeld. 
Bij de voorbereiding van de kampweek hoort het samen bedenken van spellen en activiteiten met de leiding. En dan is een thema erg leuk. Het is ontzettend gezellig om met elkaar te brainstormen en te kijken wat we allemaal kunnen doen met een thema. Dat is altijd nog weer meer dan je denkt.
Als een groep kinderen hoogzomer buiten Sinterklaasliedje staat te zingen bij een rij schoenen, dan sta je als leiding te grinneke als je weet dat je morgen kerstontbijt op de planning hebt staan. Het was bijna in Spanje te horen hoor! 
Voor veel kinderen is dit echt een weekje weg, weg van soms zorgen en problemen, maar ook een week met nieuwe kansen. Het is een week waarin we ontdekken dat we dingen wél kunnen en waarin we gewoon lekker moe en vies mogen worden. 
Tijdens deze week zijn er altijd een paar kinderen die me extra bijblijven. Misschien hebben we een goed gesprek gehad, iets van elkaar geleerd of hadden ze gewoon wat extra aandacht nodig. Juist de verschillende deelnemers, hun eigen situatie en achtergrond, maken het voor mij zo bijzonder. 
Dus, waarom ga ik al jarenlang naar kinderkamp in mijn zomervakantie? Omdat het een week is waarin de rest van wereld even stil lijkt te staan, je als volwassenen ook weer gekkigheid mag doen en het voor aantal kinderen specifiek, een hele goede ervaring is. En dat meestal met een zonnetje, korte broek en te zoete limonade ;-) En ach bij een regenbuitje, zijn de plassen ook leuk om in te spelen.


Mijn naam is Nelleke en ik ben 32 jaar. In het dagelijks leven ben ik docent scheikunde, speel in een orkest en ben ik graag buiten in de natuur. Sinds 2018 ga ik met OKEE mee als vrijwilliger. Ik wilde al langer graag een keer op kamp als leiding, omdat ik het als kind op kamp ook altijd leuk heb gehad. Dat gunde ik andere kinderen ook. Onze kampkids kunnen de week weg van thuis ook heel goed gebruiken: kind zijn, spelen, rennen en buiten zijn. Mijn eerste kamp was fantastisch. We deden leuke spellen, hadden enthousiaste, ondeugende kinderen en een gezellig leidingteam. Dat smaakte naar meer, ik ben daarna elk jaar op één of meer kampen mee geweest. Ik vond het zelfs zo leuk, dat ik sinds 2021 ook in het bestuur zit van OKEE, als penningmeester. De vrijwilligersweekenden zijn altijd gezellig. De mensen bij OKEE hebben allemaal hetzelfde doel: kinderen een topweek bezorgen. Dat schept een band en vriendschappen. Bij OKEE voel ik me echt thuis!


Ik ben Fleur, 23 jaar oud, en ik studeer Gedragswetenschappen aan de universiteit. Daarnaast ben ik afgestudeerd als Beeldend Therapeut, werk ik naast m’n studie op een BSO en ben ik regelmatig op de atletiekbaan te vinden.
Ik kwam bij OKEE terecht door een vacature op het intranet van mijn vorige opleiding, waar ze vrijwilligers zochten. Aangezien ik graag iets wilde betekenen voor kinderen/jongeren tijdens de zomer in de vorm van een zomerkamp, heb ik me aangemeld. Tijdens mijn eerste kamp was ik 18 en de jongste van mijn leidingteam. Desondanks werd ik, ondanks mijn jonge leeftijd en gebrek aan ervaring in kampleiding, meteen opgenomen in het team en de hechte organisatie van OKEE. Je leert ontzettend veel tijdens elke kampweek, ook over jezelf. Hoe handel je bijvoorbeeld wanneer je vermoeid bent? Hoe creatief ben je eigenlijk als je beperkte middelen hebt? Hierdoor blijf ik met plezier elk jaar terugkomen.
Inmiddels zijn we 5 jaar, 5 kampen en een secretarisfunctie in het bestuur verder, en ik ben nog lang niet van plan te stoppen. Mijn eerste kampervaring was intens en vermoeiend, maar het is me altijd bijgebleven. Gedurende de week bouw je een sterke band op met je leidingsteam en de kinderen, wat ik bijzonder blijf vinden aan de kampen. Persoonlijke gesprekken tijdens het afwassen met een kind, een balspel waarbij je zelf lekker door de bossen rent, of de slappe lach tijdens het kampvuur in de avond? Alles is mogelijk. Je zult mij vooral vinden bij de outdoor kampen voor jongeren, omdat ik echt houd van het buitenleven, buiten eten en slapen. Daar kan ik ook mijn liefde voor het werken met jongeren en het bewegen als atleet in kwijt tijdens een kampweek.
Wat ik heel bijzonder vind, is de impact die je kunt hebben op het leven van een kind, zelfs al is het maar voor een week op kamp. Zo was er eens een meisje dat aan het begin van de week wat teruggetrokken was en weinig zelfvertrouwen had. Door gesprekken met haar te voeren en haar te laten zien dat ze goed is zoals ze is en er mag zijn, bloeide ze helemaal op gedurende de week. 
Wat OKEE echt speciaal maakt, is de kleine groep vrijwilligers waar je altijd op kunt rekenen en de ruimte die er is voor elk kind gedurende de kampweek. Daarnaast hebben we gedurende het jaar verschillende vrijwilligersweekenden met ruimte voor training, maar vooral ook veel gezelligheid. Tijdens de kampen en de weekenden bevind je je echt in een 'bubbel', waardoor je kunt genieten van het moment. Mijn bestuursfunctie maakt het helemaal af; ik geniet er enorm van om ook voor vrijwilligers en de organisatie meer te kunnen betekenen.
Ik gun het iedereen om dit eens mee te maken!
Liefs, Fleur


Ik ben Yuri, 25 jaar oud, een gedreven scheidsrechter en judoka. Naast mijn liefde voor judo, verdiep ik me in de complexe wereld van gegevensanalyse aan de universiteit in Nijmegen.

In 2022 kwam Okee op mijn pad, nadat een bekende mij vroeg of ik wilde meehelpen als begeleider tijdens een zomerkamp. Het idee om een week van mijn vakantie op te offeren voor vrijwilligerswerk was aanlokkelijk. Dus, zonder al te veel verwachtingen, besloot ik het op zijn minst één keer te proberen, met de gedachte dat ik dan wel zou zien of het iets voor mij was.

Het beviel me de eerste keer zo goed dat ik nog steeds mee ga en als de mensen vragen waarom ik keer op keer deelneem aan deze kampen, dan is het antwoord eenvoudig. Ik ben tevreden omdat ik met mijn bijdrage daadwerkelijk iets kan betekenen voor deze kinderen. Het is bevredigend om te zien hoe een simpele week van samenzijn en activiteiten een blijvende impact heeft op hun levens.

Bovendien zijn we meer dan slechts individuele vrijwilligers; we vormen een hechte 'Okee familie'. Gedurende zo'n week leren we niet alleen de kinderen kennen, maar ook elkaar. Het is een gedeelde ervaring die ons verbindt, en tijdens het kamp staan we er echt samen voor, waarbij we elkaars krachten aanvullen en ondersteunen. Het gaat verder dan alleen vrijwilligerswerk; het is het creëren van blijvende herinneringen en het vormen van sterke banden binnen de Okee-gemeenschap. En elke keer dat we samen terugkijken op dat mountainbike-avontuur, realiseren we ons hoe deze momenten ons nog sterker met elkaar verbinden.